Connect with us

Oh! Media

Umat Islam Bangga Melihat Ronaldo Dan Juventus Pakai Jersi Tulisan Jawi

Umum

Umat Islam Bangga Melihat Ronaldo Dan Juventus Pakai Jersi Tulisan Jawi

Cristiano Ronaldo nama yang tidak asing lagi dalam bola sepak dunia. Terbaru telah tular gambar beliau dan rakan sepasukan memakai jersi dan nama yang ditulis dalam tulisan jawi ketika perlawanan akhir Piala Super Itali 2019 yang berlangsung di Riyadh, Arab Saudi.


Ronaldo yang gaji berjuta pun tiada masalah untuk pakai baju tulisan jawi. Tapi di sini masih ada pihak yang menolak cadangan pengenalan tulisan jawi dan khat di sekolah jenis kebangsaan bermula tahun depan. Sampai ada yang benci pada jawi. Apa sudah jadi ni gais? Walaubagaimanapun Ohmedia pasti ramai umat islam di dunia ini rasa bangga dan terharu melihat Juventus menggunakan nama yang ditulis dalam tulisan jawi.

Perlawanan akhir Piala Super Itali 2019 menyaksikan Juventus tewas 1-3 di tangan Lazio. Ronaldo nampak kecewa selepas perlawanan tamat apabila mengeluarkan semula pingat perak yang dikalung di leher beliau. Semoga Ronaldo terus membantu umat islam serta diberikan hidayah untuk memeluk islam.

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh Youtube

Selain menulis, Nizar juga merupakan seorang pelakon & pengacara. Beliau juga sebahagian dari team yang menjalankan media sosial bagi penjenamaan Oh! Media ini.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top