Connect with us

Oh! Media

Tiga Tentera Indonesia Terkorban Diserang Hendap Pemisah Papua

Umum

Tiga Tentera Indonesia Terkorban Diserang Hendap Pemisah Papua

Ketegangan di Papua dan Indonesia dilihat semakin parah apabila pertempuran bersejata yang berlaku telah mengorbankan tiga tentera Indonesia.

Pertempuran di antara pemisah di pedalaman wilayah Papua itu sebelum ini juga telah mengorbankan 12 pekerja pembinaan.

Difahamkan, semua anggota tentera itu baru sahaja tiba di kampung Yigi, daerah Nduga, pagi tadi, untuk menjaga pembinaan sebuah jambatan, namun mereka diserang pemisah.

“Tiba-tiba mereka diserang satu kumpulan besar antara 50 hingga 70 orang. Tiga anggota tentera kita maut dalam serangan ini, selepas ditembak di bahagian dada dan belakang,” kata jurucakap tentera wilayah Papua, Muhammad Aidi.

Namun keadaan selepas itu berjaya dikawal pihak tentera dan kesemua pemberontak melarikan diri.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top