Connect with us

Oh! Media

TIdak Mahu Kes Berulang, Pihak Polis Giat Lakukan Pemantauan!

Umum

TIdak Mahu Kes Berulang, Pihak Polis Giat Lakukan Pemantauan!

Sumber dari iProperty

Beberapa hari lepas, isu mengenai bendera Jalur Gemilang menjadi panas apabila terdapat kes pemasangan bendera berkenaan secara terbalik oleh bebeberapa premis dan individu. Tidak dipastikan sama ada ianya satu kesilapan ataupun provokasi dari segelintir individu.

Oleh yang demikian, kerana tidak mahu kes berkenaan berulang, pihak polis negeri Kelantan giat melalukan rondaan kerana memandang serius perkara ini melalui Pasukan Rondaan Bermotosikal.

Menurut Timbalan Ketua Polis negeri Kelantan, Senior Asisten Komisioner Abdullah Mohammad Piah berkata, polis belum menerima apa-apa laporan berhubung isu bendera Malaysia digantung secara terbalik berlaku di negeri ini dan tidak ada kes yang direkodkan.

Dipetik dari Sinar Harian, tambahnya, mana-mana pelaku boleh didakwa di bawah peruntukan Seksyen 504 Kanun Keseksaan, Seksyen 14 Akta Kesalahan Kecil 1955 atau sekiranya membabitkan media sosial boleh didakwa mengikut Seksyen 233 Akta Komunikasi dan Multimedia 1988.

Sumber : Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Filem


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top