Connect with us

Oh! Media

Terengganu Perkenal Hotel Pertama Patuh Syariah

Oh! Lifestyle

Terengganu Perkenal Hotel Pertama Patuh Syariah

Kerajaan  Terengganu meneruskan dasar-dasarnya di bawah kepimpinan baharu iaitu PAS, dan kini Terengganu telah memperkenalkan hotel pertama yang berkonsepkan patuh syariah iaitu Hotel Paya Bunga yang akan memulakan operasi awal bulan depan.

Dr Ahmad Samsuri Mokhtar, Menteri Besar Terengganu berkata, pengenalan hotel ini akan selari dengan keperluan syariah sama ada pemakaian kakitangan, pergaulan, penyediaan makanan mahupun layang terhadap tetamu.

Beliau juga menjelaskan bahawa pematuhan syariah ini bukan memfokuskan hanya pada penyediaan makanan sahaja kerana konsepnya lebih besar dari segi penyediaan suasana keislaman.

“Bagi sesetengah orang, ada yang anggap patuh syariah itu satu konsep negatif dan kita sebagai kerajaan bertanggungjawab memperbetulkan salah fahm itu,” jelasnya.

 Hotel Paya Bunga ini juga mempunyai keunikan tersendiri di Terengganu apabila turut mempunyai kolam renang yang tertinggi di Terengganu pada aras 11 dan menawarkan pemandangan 360 darjah bandaraya Kuala Terengganu.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Trending

ITTIFY

To Top