Connect with us

Taman Perumahan Dibina Di Atas Bangunan Pusat Beli-Belah

Umum

Taman Perumahan Dibina Di Atas Bangunan Pusat Beli-Belah

Korang pernah terfikir tak ada rumah ‘landed’ atas bangunan? Tak payah fikir sekarang, sebab negara jiran kita, Indonesia telahpun membina taman perumahan di atas sebuah kompleks beli-belah 10 tingkat.

Perumahan mewah yang dibina khusus untuk golongan elit itu telahpun siap dibina di Jakarta dan korang boleh lihat sendiri keadaan rumah terbabit jika berkesempatan berkunjung ke pusat beli-belah Thamrin City.

Gambar yang menunjukkan perumahan itu mula tersebar di twitter apabila ia dikongsikan oleh pemegang akaun Twitter @shahrirbahar dan telah mendapat retweeet sebanayak 23,ooo kali.

Dengan sebuah gambar dan tulisan ringkas, “”Good morning Jakarta. Macam mana lah diorang terfikir nak develop taman perumahan atas bangunan?” telah membuatkan warga twitter dilihat kagum dengan pembinaan itu.

Sekalipun dibina di tingkat 10 pusat beli-belah, namun keadaan kompleks perumahan mewah ini sama dengan kediaman di atas tanah seperti yang lazimnya dilihat.

Oh! Media: Bila pula agaknya Malaysia nak bina taman perumahan di atas kompleks beli-belah? Kita kena buat dekat tingkat 15 pula untuk dapatkan gelaran taman perumahan tertinggi di dunia. hehe

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Oh! Makan


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top