Connect with us

Syamsul Yusof Menang Saman Tuduhan Ciplak Karya Filem Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam

Umum

Syamsul Yusof Menang Saman Tuduhan Ciplak Karya Filem Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam

 

KUALA LUMPUR – Mahkamah hari ini ,menolak saman penulis novel terhadap pelakon dan pengarah, Syamsul Yusof diatas tuduhan menciplak karyanya dalam filem Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam.

Hakim Mahkamah Tinggi, Azizah Nawawi membatalkan saman tersebut pada Selesa selepas mendengar hujah keterangan kedua-dua belah pihak.

Sementara itu, hakim kemudiannya membenarkan tuntutan saman fitnah daripada Datuk Yusof Haslam terhadap Elias sebanyak RM140,000 diatas dakwaan memfitnah mereka melalui penerbitan artikel di dalam internet mengenai isu ciplak novel tersebut.

Dalam tuntutan difailkan Elias, 64, mendakwa pada September atau Oktober 2013 dia menonton filem terbitan syarikat Yusof iaitu Skop Production Sdn Bhd iaitu Bohsia: Jangan Pilih Jalan Hitam yang disiarkan di Astro Ria dan mendapati terdapat persamaan daripada segi tema, plot, karektor dan mesej seperti novel tulisannya, Aku Bohsia.

Trailer Filem Munafik Arahan Syamsul Yusof

AMARAN! JANGAN TENGOK KALAU ANDA LEMAH SEMANGAT. KALAU DAH TENGOK TANGGUNG SENDIRI! TRAILER FILEM SERAM SYAMSUL YUSOF INI AKAN BUAT ANDA TERSENTAP! DI PAWAGAM 25 FEB 2016. #filemmunafik

Posted by Oh! Media on Monday, February 22, 2016

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top