Connect with us

Oh! Media

Shoei Tampil Dengan Rekaan Helmet Berteknologi Tinggi

Umum

Shoei Tampil Dengan Rekaan Helmet Berteknologi Tinggi

Januari ini, akan berlangsung satu pameran Consumer Electronics Show, CES yang akan diadakan di Las Vegas dan dalam pameran itu, Shoei yang terkenal dengan produk helmet, tampil untuk menunjukkan projek mereka.

Dari sudut keselamatan, Shoei mengatakan akses maklumat diperolehi menerusi gerakan kecil mata. Sistem HUD tersebut menggunakan teknologi optik dan elektronik yang dibangunkan oleh NS West. NS West ialah syarikat berprestij yang memiliki kepakaran membangunkan teknologi HUD bagi kenderaan.

Helmet berkenaan juga turut memaparkan kelajuan jarak perjalanan dan sebagainya. Walaubagaimanapun, dengan adanya helmet keluaran terbaru ini, Shoei masih tidak mengetepikan sama sekali ciri asas helmet keluaran mereka iaitu dari segi keselamatan, keselesaan dan rekabentuk premium.

Shoei juga meletakkan beberapa ciri tambahan seperti menggunakan teknologi optik dan elektronik yang dibangunkan oleh NS West di mana ianya boleh mengakses maklumat menerusi gerakan kecil mata. Helmet ini juga didatangi dengan sistem komunikasi ke telefon pintar menerusi sambungan bluetooth menggunakan aplikasi khas.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top