Connect with us

Oh! Media

Seorang Lagi Individu Ditangkap Kerana Menghina Agama Islam

Umum

Seorang Lagi Individu Ditangkap Kerana Menghina Agama Islam

Gambar: Online News

Lagi dan lagi individu ditangkap selepas didapati telah menghina agama Islam, Nabi Muhammad SAW dan isteri baginda, Saidatina Aisyah yang ditahan di sebuat pusat beli beli-belah Plaza Pudu semalam.

Penahanan ini juga telah disahkan oleh Ketua Jabatan Siasatan Jenayah Selangor, Senior Asisten Komisioner Fadzil Ahmat berkata, suspek yang menggunakan nama akaun ‘Alvin Chow’ di laman Facebook itu ditahan dalam satu serbuan oleh anggota dari Jabatan Siasatan Jenayah (JSJ), Selangor.

“Berdasarkan maklumat serta risikan yang dilakukan, pihak polis telah berjaya menahan lelaki berusia 43 tahun itu sekitar pukul 5 petang.

“Semakan yang dilakukan mendapati suspek mempunyai beberapa rekod jenayah lampau di bawah Seksyen 420 Kanun Keseksaan dan Seksyen 408 Kanun Keseksaan,” katanya ketika dihubungi Kosmo! Online di sini hari ini.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top