Connect with us

Oh! Media

Selepas 10 Tahun, Fara Fauzana Umum Undur Diri Dari Hot FM

Umum

Selepas 10 Tahun, Fara Fauzana Umum Undur Diri Dari Hot FM

Pendegar setia radio Hot FM pagi ini dikejutkan dengan berita penyampai radio kesayangan mereka iaitu Fara Fauzana (Fafau) diumumkan bakal meninggalkan stesen tersebut hujung bulan ini.

Menerusi laman sosial Instagram, Fara memuat naik gambarnya beserta kapsyen mengesahkan perkara tersebut.

“Ini Fara. Dia nak BERHENTI dr dunia RADIO. Terima kasih untuk kenangan yg terindah. Sekian”, tulisnya.

Status tersebut mendapat banyak komen daripada pengikutnya yang meluahkan perasaan sedih dengan berita tersebut. Bagaimanapun rata-ratanya mendoakan agar selebriti kesayangan mereka ini terus berjaya malah ada yang mahukan Fara cepat-cepat mendirikan rumah tangga.

Sementara itu, Fara menafikan keputusan itu dibuat kerana beralih arah kepada radio lain.

Menurutnya lagi, sepanjang 10 tahun bersama Hot FM, dia mendapat kenangan yang cukup indah.

“Saya akan ke udara buat kali terakhir nanti 26 Februari ini. Terima kasih semua. Saya minta maaf. Tidak, saya tidak pergi radio lain,” katanya seperti yang dilaporkan Sinar Harian.

Menjawab soalan rakan penyampainya, AG yang menyatakan kemungkinan Fara berhenti kerana mahu mendirikan rumah tangga, Fara berkata, “itu saya mahu anda terus doakan yang terbaik supaya ia menjadi kenyataan suatu hari nanti.”

Dalam pada itu, Pegawai Eksekutif Rangkaian Radio Media Prima, Seelan Paul berkata sukar bagi pihaknya untuk menerima keputusan Fara Fauzana, namun pihaknya akur.

Seelan juga sebelum itu mengumumkan, tiga lagi penyampai radio AG, Ikhwan dan Liza turut diumumkan bakal meninggalkan Hot FM untuk menyertai stesen baharu di bawah pengurusan Rangkaian Radio Media Prima.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top