Connect with us

Oh! Media

Samsung Galaxy Bloom, Skrin Lipat-Lipat Akan Dilancarkan Februari Ini

Umum

Samsung Galaxy Bloom, Skrin Lipat-Lipat Akan Dilancarkan Februari Ini

Samsung akan melancarkan peranti terbarunya iaitu Samsung Galaxy Bloom pada 11 Februari nanti. Mesti ramai yang tengah tunggu peranti ni keluar sebab bentuk dan fizikalnya yang tersangat lah unik kan? Samsung Galaxy Bloom ini menggantikan nama Samsung Galaxy Fold versi kedua yang dikatakan sebelum ni.

ADVERTISEMENT

Samsung telah pun mengesahkan yang nama Galaxy Bloom ni akan digunakan untuk peranti skrin boleh lipat terbarunya tu selepas mengadakan pertemuan tertutup dengan rakan niaga mereka di CES. Galaxy Bloom dipercayai menggunakan cip Snapdragon 855 iaitu cip paling berkuasa setakat ini dan skrin boleh lipatnya pula menggunakan panel kaca. Agak-agak panel kaca apa ya yang boleh lipat-lipat sampai macam tu?

Nama Galaxy Bloom ni dipilih kerana dikatakan ingin target gologon wanita dalam lingkungan 20-an yang mencari peranti yang bersaiz kompak sama seperti sebuah set alat solek, haha! Lain macam betul target sales diorang. Kalau nak selfie nanti, boleh acah-acah seakan bukak barang makeup lah, kah! Tunggu nanti Ohmedia akan share kan pula spec peranti lipat-lipat ni dekat korang okay gais!

Sumber : Amanz

+Baca respon pembaca Samsung skrin berlipat di Facebook Oh! Media


Oh! Youtube


Comments

Lagi dalam kategori Umum

Ke Atas