Connect with us

Oh! Media

Robert Kuok Jatuh 8 Anak Tangga Sebagai Individu Terkaya Dunia

Umum

Robert Kuok Jatuh 8 Anak Tangga Sebagai Individu Terkaya Dunia

Siapa tidak kenal dengan individu terkaya di Malaysia, Robert Kuok yang merupakan seorang ahli perniagaan terkemuka. Kini Robert Kuok hadir sebagai individu ke-104 paling kaya di dunia.

Walaubagaimanapun, kedudukannya kini sedikit menurun apabila sebelum ini beliau berada di kedudukan ke-96 terkaya dunia.

Laporan yang dikeluarkan oleh Forbes itu menunjukkan kekayaan Robert Kuok dianggarkan pada jumlah AS$12.8 bilion (RM52.32 bilion), susut daripada AS$14.5 bilion (RM59.27 bilion) tahun sebelumnya.

Bagi ahli perniagaan Bumiputera pula, ia kekal menjadi milik Tan Sri Syed Mokhtar Al-Bukhary turut tersenarai sebagai antara 10 individu paling kaya di negara ini, berkongsi kedudukan dengan Tan Sri Koon Poh Keong dengan nilai kekayaan sebanyak AS$1.7 bilion atau RM6.94 bilion.

Untuk pengetahuan anda, individu terakaya dunia kekal menjadi milik Jeff Bezos, pengasas Amazon dan Bill Gates pada tempat kedua masing-masing dengan nilai AS$131 bilion (RM535.46 bilion) dan AS$96.5 bilion (RM394.44 bilion).

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top