Connect with us

Oh! Media

Rayani Air Satu-Satunya Airlines Malaysia yang menawarkan Interview Untuk Hijabster

Umum

Rayani Air Satu-Satunya Airlines Malaysia yang menawarkan Interview Untuk Hijabster

Beberapa hari lalu, viral di laman sosial tentang sebuah syarikat penerbangan terbaru iaitu Rayani Air yang jelas memaparkan fokus syarikat penerbangan tersebut untuk patuh syariat.

Berdasarkan perbualan di laman sosial, netizen dilihat senang dengan aspirasi syarikat penerbangan tersebut yang mempraktikkan prinsip patuh syariah dalam operasinya. Ini termasuklah tidak menghidangkan alkohol di dalam pesawat, selain pramugari beragama Islam diwajibkan bertudung. Krew bukan beragama Islam pula dimestikan berpakaian sopan.

Rayani Air akan mula beroperasi di Kota Bharu tidak lama lagi. Ianya merupakan merupakan syarikat penerbangan yang berasaskan pematuhan syariat yang pertama di Malaysia, dengan mewajibkan anak kapal wanita yang beragama Islam berhijab dan mengamalkan polisi tanpa Alkohol dalam penyediaan makanan dan minuman yang di sajikan dalam pesawat.

Rayani Air akan mula beroperasi di Kota Bharu tak lama lagi. Rayani Air merupakan syarikat penerbangan yang berasaskan…
Posted by Oh! Media on Sunday, November 8, 2015

Ini sememangnya satu usahaja yang patut dipuji. Biarpun ada yang mengatakan ianya bukan penerbangan milik orang Islam, namun orang Islam sendiri harus malu kerana tidak patuh syariat sehingga orang yang bukan Islam sendiri menitik-beratkan hal tersebut. Walau apapun motifnya, ianya tetap menjadikan keadaan jauh lebih baik. Jadi bagaimana? Terbanglah dengan Rayani Air lepas ni 🙂

Voucher Khas Untuk Kaki Shopping LAZADA (Pada 11 November 2015 Sahaja).

Khas untuk followers Oh! Media yang rajin shopping online. Nah voucher potongan RM30 di Lazada untuk 200 orang followers…

Posted by Oh! Media on Tuesday, November 10, 2015

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top