Connect with us

(Video) Polis Buru Pemandu Gila Masuk Lorong Motosikal

Oh! Tidak

(Video) Polis Buru Pemandu Gila Masuk Lorong Motosikal

Kenapa wujud manusia yang perangai kurang ajar macam ni? Semalam viral satu video yang menunjukkan sebuah kenderaan Volvo yang memandu dalam keadaan laju di dalam lorong bermotosikal yang dipercayai berlaku di Lebuhraya Persekutuan di Petaling Jaya.

Nampaknya, kereta mahal tak semestinya pemilik berakal. Perbuatan ini ternyata boleh membahayakan penunggang motosikal yang menggunakan lorong berkenaan.

Video yang dirakam seorang penunggang motosikal itu dilihat mengejar pemandu Volvo terbabit dari belakang. Semua penunggang motosikal kemudian telah mengepung kenderaan terbabit dari hadapan untuk memaksa kenderaan terbabit beredar.
Keadaan ini tidak berakhir begitu sahaja apabila pihak polis telah mengesahkan untuk memburu pemandu Volvo berkenaan yang mendapati kenderaan terbabit telah didaftarkan atas nama sebuah syarikat, kata Ketua Polis Daerah Petaling Jaya Asisten Komisioner Nik Ezanee Mohd Faisal.

Siasan akan dilakukan mengikut Seksyen 79 Akta Pengangkutan Jalan 1987 dan jika didapati bersalah, tindakan lanjut boleh dikenakan.

Kredit: Harian Metro

+ Baca respon pembaca yang geram dengan sikap pemandu seperti ini di Facebook Oh! Media.
Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

To Top