Connect with us

Oh! Media

PewDiePie Individu Pertama Di Dunia Dengan 100 Juta Pengikut Di Youtube!!

Umum

PewDiePie Individu Pertama Di Dunia Dengan 100 Juta Pengikut Di Youtube!!

Mungkin inilah anrtara hadiah perkahwinan yang terbaik buat bintang YouTube, iaitu PewDiePie yang akhirnya berjaya menjadi akaun YouTube kedua mencapai 100 juta penggikut selepas channel T-Series. Untuk pengetahuan korang, memang selama ini, kedua-dua channel ini telah melalui satu perlumbaan yang sengit untuk mencapai gelaran pertama dengan 100 juta pengikut.

Tapi, walaupun PewDiePie tewas, dia tetap berjaya mencapai jumlah itu dan tetap mendapat gelaran sebagai akaun YouTube individu pertama di dunia mencapai jumpa 100 juta pengikut.

PewDiePie telah membukan akaun YouTube ada 2 Oktober 2010 dan dia bermula dengan content permainan Minecraft dan kita dapat melihat channel ini terus berkembang dan berjaya menarik ramai pengikut dengan menunjukkan reaksinya bermain permainan terbabit.


Jadi, macam mana pula dengan channel YouTube korang? Sudah ada berapa banyak pengikut? Oh ya, jangan lupa follow Ohmedia juga di YouTube untuk content yang menarik seperti perkongsian MotoVlog, Ohmedia Wayang, Ohmedia Makan, Ohmedia Geekz dan banyak lagi perkongsian tips yang dapat korang layan.

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Makan

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top