Connect with us

Oh! Media

Petisyen Pertahan Tulisan Khat Mahu Kumpul 100,000 Tandatangan Rakyat Malaysia!

Umum

Petisyen Pertahan Tulisan Khat Mahu Kumpul 100,000 Tandatangan Rakyat Malaysia!

Sumber dari MalaysiaKini

Panas sekarang ini mengenai isu khat dan pendirian Dong Zong yang menentang tulisan khat kerana menganggap ia sebagai satu islamisasi. Lalu mereka pun mengeluarkan petisyen bantahan ini pengenalan tulisan khat di sekolah. Bertindak dari itu, Angkatan Bersatu Anak Muda (ARMADA) menggesa rakyat Malaysia supaya menandatangi petisyen untuk mengharamkan persatuan berkenaan.

Dengan menganggap tulisan jawi sebagai satu islamisasi, Exco Armada berkata, perspektif berkenaan akan menggugat perpaduan masyarakat. Justeru itu, beliau memohon agar semua rakyat Malaysia tanpa mengira fahamn ideologi politik untuk bersatu mempertahankan tulisan jawi dan prinsip Kementerian Pendidikan.

Bagi korang yang tandatangan petisyen tu, korang boleh klik DISINI. Tambah beliau, petisyen yang dikeluarkan oleh Dong Zong adalah satu tindakan tersusun yang amat jahat dalam menggugat warisan Malaysia

Sumber :  Sinar Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Travel


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top