Connect with us

Oh! Media

Pesawat EgyptAir Dihijack Untuk Jumpa Bekas Isteri

Umum

Pesawat EgyptAir Dihijack Untuk Jumpa Bekas Isteri

 

Sebuah pesawat domestik EgyptAir dari Iskandariah ke Kaherah dirampas hari ini dan dipaksa untuk mendarat di Cyprus, lapor radio tempatan.

Perbadanan Penyiaran Cyprus melaporkan terdapat 55 orang penumpang dan tujuh anak kapal dalam penerbangan itu. Terdahulu, laporan menyatakan 80 hingga 81 penumpang berada dalam pesawat berkenaan.

Sekurang-kurangnya seorang lelaki dalam pesawat berkenaan dipercayai bersenjata. Difahamkan rampasan berlaku di wilayah maklumat penerbangan Cyprus dan penerbangan itu dilencongkan ke Larnaca.

Ben Innes, penumpang yang terlibat dalam kejadian kapal terbang dihijack semalam sempat bergambar dengan si hijacker. 

“Saya tak tahu kenapa saya berbuat demikian. Saya meminta kabin krew untuk menterjemahkan dan bertanya kepadanya jika saya boleh mengambil gambar bersama. Beliau hanya mengangkat bahu tanda OK. Jadi saya berdiri sebelah dan tersenyum sementara pramugari mengambil gambar kami.” – Ben Innes

Pihak berkuasa berjaya mengesan perampas iaitu seorang lelaki yang dikenali sebagai Ibrahim Samaha melakukan perkara tersebut semata-mata mahu menyampaikan surat kepada bekas isterinya yang merupakan rakyat Cyprus.

Menurut laporan Vice News, lelaki dikatakan melempar 4 halaman muka surat yang ingin diserahkan kepada bekas isterinya.

Hijacked EgyptAir plane lands in Cyprus, hijackers wants to me…
WATCH: Hijacked #EgyptAir plane lands in #Cyprus – http://ktimes.co/kmat1- Hijacker wants to meet estranged ex-wife- Releases all passengers except 4 crew members and 3 passengers
Posted by Khaleej Times on Tuesday, March 29, 2016

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top