Connect with us

“Patut Ke? Ada Job Ke?” – Lisa Surihani

Umum

“Patut Ke? Ada Job Ke?” – Lisa Surihani

Lisa Surihani mula berhijab selepas dia pulang dari menunaikan umrah. Alhamdulillah ternyata ramai netizen yang memberi reaksi positif dan bersyukur dengan imej terbarunya. Walaupun berhijab tu bukan sesuatu perkara yang mudah tetapi dia masih berusaha untuk mencari hidayah dan berdoa agar dia terus beristiqamah.

Lisa mengaku ada je anasir yang cuba pengaruh hatinya bila dia berhijab tetapi dia sentiasa minta agar diteguhkan hati. Fuh, bagus betul Lisa ni. Tak macam artis yang lain. Berhijab kejap je lepas tu buka tudungl.

Ia bukanlah keputusan yang dilakukan semalaman, saya telah lama memikirkan tentang perkara ini, sebab saya berhijab juga adalah peribadi. Saya masih berdoa dan tak mahu cakap yang saya dah jumpa hidayah itu. Saya masih mencari hidayah itu, berdoa agar terus istiqomah. Sebelum pakai mesti fikir ‘patut ke’, ‘ada job ke’. Dan sampai skearang pun ada saja anasir yang membolak balikkan hati. Bukan mudah, saya minta diteguhkan hati. Kadang-kadang ada statement, judgment doubt macam ‘lama ke pakai ni?’ padahal kita tengah cuba tapi tidak mengapalah. Tak nak letak janji yang tinggi. I’m just trying.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.



Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top