Connect with us

Oh! Media

Orang Ramai Serbu Kedai Minuman Keras Selepas 40 Hari Tutup

Umum

Orang Ramai Serbu Kedai Minuman Keras Selepas 40 Hari Tutup

Sama seperti Malaysia, kerajaan India turut telah mengambil keputusan untuk melonggarkan sedikit peraturan perintah berkurung yang diadakan sejak 40 hari yang lalu bagi memberi sedikit ruang kepada rakyat dan ahli perniagaan untuk menggerakkan kembali ekonomi.

ADVERTISEMENT

Tapi, keadaan di sana menjadi sedikit kecoh bila orang ramai menyerbu kedai minuman keras untuk mendapatkan bekalan minuman beralkohol.

Kekecohan yang berlaku di New Delhi ini memaksa pihak polis menggunakan tongkat lathi bagi mengarahkan pelanggan membuat satu barisan panjang dan membuat bulatan untuk penjarakan sosial.

Harapnya pemimpin kita tak buat keputusan seperti ini kerana ahli politik di India sebelum ini telah menegaskan yang negara itu perlu membenarkan kedai arak kembali beroperasi kerana hasil penjualan minuman alkohol ini adalah sumber utama kutipan cukai mereka.

Di daerah lain turut berlaku perkara yang sama dan pihak polis mengambil keputusan untuk mengarah penutupan semula premis serta merta selepas orang terlalu ramai.Sumber: AFP news

+ Baca respon pembaca yang mengikuti perkembangan wabak dunia di Facebook Oh! Media.Comments

Lagi dalam kategori Umum

Ke Atas