Connect with us

Oh! Media

Netizen Bengang Bila Mohon Kerja, Kena Mahir Bahasa Mandarin

Umum

Netizen Bengang Bila Mohon Kerja, Kena Mahir Bahasa Mandarin

Ohmedia ada perasan juga selama ni sesetengah syarikat ada membuat jawatan kosong tetapi benda yang paling tak boleh brain, kelayakan dia adalah hanya boleh bertutur/menulis dalam bahasa mandarin. Baru diorang nak ambil kerja ke?

What!? Kita ni duduk negara China ke sebenarnya? Kalau diorang minta kelayakan seperti SPM, Diploma, Degree dan lain-lain…Ohmedia boleh mempertimbangkan lagi. Haih, manalah netizen tak marah?



Cuba korang list kedai/syarikat mana yang nak kelayakan macam tu dekat komen. Korang ada terfikir tak kenapa diorang buat macam tu? Hmm. Ohmedia harap ada pihak cuba ambil tindakan lah dekat diorang tu. Bukan apa, kita duduk Malaysia kot, negara yang berbilang kaum.

Sumber: @AmrddnNt

+ Baca respon pembaca Oh! Media


Oh! Youtube


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top