Connect with us

Oh! Media

Mufti Perak Terkejut Dengan Kenyataan Dr Mujahid

Umum

Mufti Perak Terkejut Dengan Kenyataan Dr Mujahid

Berikutan dengan kenyataan Menteri di Jabatan Perdana Menteri, Datuk Dr Mujahid Yusof Rawa berkaitan penguatkuasaan jenayah khalwat, Mufti Perak Tan Sri Harussani Zakaria tampil terkejut dengan perkara itu.

Mufti Perak itu berkata, undang-undang pencegahan maksiat di negara kita telah dilaksanakan hampir 50 tahun dan tiada sebarang masalah yang timbul.

“Orang berkhalwat selalunya buat ditempat tertutuplah, kalau ada kesalahan (maksiat) di hotel boleh kita masuk, itu pencegah maksiat buat.

“Jadi kalau tak boleh tegah biarlah orang buat maksiat, tak perlu undang-undanglah, kita laksanakan undang-undang ini sudah lama, tiada masalah pun,” katanya kepada pemberita.

Beliau juga mengatakan ia menjadi tanggungjawab kita sebagai umat Islam dan amalan mencegah ini patut dilakukan tanpa mengira di mana-mana kawasan sekalipun.

“Saya rasa kita jangan buat kenyataan di surat khabar tak tentu pasal mari kita bincang dahulu pergi ke jabatan agama, adakan mesyuarat macam mana, jadi kalau kita buat tak tentu pasal ia jadi celarulah,” katanya.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top