Connect with us

Oh! Media

Meghan Pilihan Hati Putera Harry

Umum

Meghan Pilihan Hati Putera Harry

ADVERTISEMENT

Bagai melihat cerita dongeng, selesai sudah majlis perkahwinan diraja dan jutaan peminat diraja seluruh dunia menjadi saksi penyatuan antara pewaris keenam takhta Britain, Putera Harry, 33 dan pelakon, Meghan Markle, 36 di Gereja St George, Istana Windsor pada 19 Mei 2018.

Majlis perkahwinan diraja yang berlangsung dalam suasana meriah dan penuh emosi itu disaksikan lebih 100,000 orang ramai yang sudah berkumpun di sepanjang jalan menuju ke istana Windsor.

Selain keluarga diraja yang diketuai Ratu Elizabeth II, majlis itu turut dimeriahkan dengan kehadiran Putera Philip, Putera Charles dan isteri, Camilla, Duchess of Cornwall, pelakon George Clooney, Idris Elba, Tom Hardy, bintang bolasepak, David Beckham dan ramai lagi rakan artis yang lain.

Selepas melafazkan ikrar, pasangan itu bertukar-tukar cincin, iaitu diperbuat daripada emas bagi Meghan, manakal cincin platinum bagi Putera Harry.

Pasangan ini turut dianugerahkan gelaran Duke dan Duchess of Sussex oleh nendanya, Ratu Elizabeth II, selain gelaran Earl of Dumbarton dan Baron Kilkeel.

Teruskan membaco..
Anda mungkin juga menyukai...

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top