Connect with us

Mawar Karim Dikecam Keluar Rumah Dalam Edah

Umum

Mawar Karim Dikecam Keluar Rumah Dalam Edah

Baru seminggu cerai, dah kena kecam dengan netizen sebab Mawar Karim ada upload gambarnya di Instagram yang dia keluar pergi shopping mall dengan anaknya, Wan Maryam dalam tempoh masih iddah. Bukan tu je, Mawar bersolek cantik sekali tau! Gambar tu adalah gambar pertama dia berada di luar rumah selepas dia bercerai dengan bekas suaminya, Fizo Omar.

Sis tak boleh brain dengan komen netizen di Instagramnya sampai diaorang sanggup menegur Mawar yang tak mengikuti tempoh iddah sehingga tiga bulan dengan keluar sesuka hati dan bersolek cantik di depan orang ramai.


Walau bagaimanapun ada sesetengah netizen memberi pendapat bahawa iddah bercerai hidup dan bercerai mati adalah berbeza. Dan tak semestinya iddah bercerai hidup kena berkabung macam hilang suami selama tiga bulan dan boleh bersolak. So, apa pendapat korang?

Ternyata ramai juga yang bergaduh di gambar Mawar itu tentang isu iddah ni. Apapun, sebaiknya kita rujuk pada yang lebih pakar je okay mengenai hal ini supaya tak ada lah korang menimbulkan sebarang fitnah terhadap Mawar.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Oh! Makan

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top