Connect with us

Wow! Lagu ‘Kill This Love’ Dapat Jumlah Tontonan Paling Tertinggi Dalam Tempoh Paling Singkat!

Umum

Wow! Lagu ‘Kill This Love’ Dapat Jumlah Tontonan Paling Tertinggi Dalam Tempoh Paling Singkat!

Tahniah kepada kumpulan Blackpink! Jap jap, korang kenal ke kumpulan Blackpink ni? Blackpink ni lah asal daripada Korea yang nyanyi lagu ‘Kill This Love’, ‘Ddu-du Ddu-du’ dan ‘Boombayah’. Haaa tak apa. Dekat bawah ni mimin ada share salah satu lagu Blackpink bagi korang yang tak kenal.

Ia adalah pencapaian terpantas oleh artis K-Pop setakat ini.

Lagu ‘Kill This Love’ ni dah dapat jumlah tontonan yang paling tertinggi dalam tempoh yang paling singkat tau dekat Youtube dengan 500 juta views selama 111 hari. Untuk pengetahuan korang, lagu ni baru je dikeluarkan pada awal April dan dapat menduduki tangga ke-24 dalam carta Billboard 200 serta tangga ke-41 dalam carta Billboard Hot 100.

Bukan lagu ni je dapat jumlah views paling tertinggi, tetapi lagu ‘Ddu-du Ddu-du’ dan ‘Boombayah’ yang dikeluarkan sebelum ni pun dapat mencecah sebanyak 800 juta views di Youtube. Hebat betul diaorang ni!

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Oh! Makan


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top