Connect with us

Oh! Media

Kumpulan Haji Yang Dihantar Pulang Dakwa, Visa Nama Mereka Tapi Muka Orang Lain

Umum

Kumpulan Haji Yang Dihantar Pulang Dakwa, Visa Nama Mereka Tapi Muka Orang Lain

Sumber Berita Harian

Semalam kecoh di media massa mengenai sekumpulan rakyat Malaysia yang dihantar pulang kembali ke tanah air malam tadi selepas kerajaan Arab Saudi tidak membenarkan mereka menunaikan haji.

Ini kerana, visa furada yang mereka perolehi mempunyai masalah teknikal. Dakwa seorang mangsa, Sabariah Osman berkata beliau tidak mengenali wajah individu yang keluar selepas visa hajinya di imbas.

Sumber Berita Harian

Pihak agensi pelancongan yang mengendalikan urusan haji itu telah membuat laporan polis mengenai perkara ini. Penagarah Hajar Sazrul Travel & Tours, Mohamad Sazrul Iqram Rozlan mendakwa visa Furada berkenaan diuruskan oleh pegawai Kedutaan Arab Saudi di Malaysia.

Dipetik daripada Berita Harian, Sabariah tidak menyalahkan agensi pelancongan berkenaan tapi berasa ini kesilapan di pihak sana (Arab Saudi) katanya sambil mengucapkan terima kasih kepada kedutaan Malaysia di Jeddah dan Lembaga Tabung Haji (TH) yang turut bertemu mereka ketika terkandas.

Sumber : Berita Harian

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Travel


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top