Connect with us

Oh! Media

Keputusan SPM 2018 Akan Dikeluarkan Pada 14 Mac Ini

Umum

Keputusan SPM 2018 Akan Dikeluarkan Pada 14 Mac Ini

Buat mereka yang telah menjalani peperiksaan Sijil Pelajaran Malaysia, SPM bagi tahun lepas 2018, pasti tidak sabar menantikan keputusan dan selepas itu meneruskan pelajara di tempat yang diimpikan.

Berikut, tarikh 14 Mac ini dipilih Kementerian Pendidikan Malaysia untuk mengeluarkan keputusan dan calon boleh mendapatkan keputusan di sekolah masing-masing pada jam 10 pagi.

Calon SPM juga boleh menggunakan perkhidmatan semakan keputusan melalui mySMS 15888.

Menurutnya, perkhidmatan itu akan diaktifkan selama tujuh hari mulai 14 Mac ini pukul 10 pagi dan akan ditamatkan pada 20 Mac depan pukul 6 petang.

Keputusan juga boleh disemak melalui laman web Lembaga Peperiksaan di alamat sppat.moe.gov.my/semakan.

Sementara itu, bagi calon SPM tahun lalu yang ingin mengambil SPM Ulangan 2019, pendaftaran akan dibuka bermula 14 Mac hingga 31 Mac depan.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top