Connect with us

Kenapa Rakyat Malaysia Lebih Suka Shopping Pada Hujung Tahun?

Branded

Kenapa Rakyat Malaysia Lebih Suka Shopping Pada Hujung Tahun?

Musim Krismas dan hujung tahun memang dari dulu akan jadi tempoh masa paling “crucial” untuk rakyat Malaysia keluar berpusu-pusu untuk membeli-belah. Trend tersebut dah wujud sejak berpuluh tahun yang lepas tapi kalau korang perasan, trend tersebut secara perlahan-lahan dah beralih kepada shopping online.

Senang tak payah buang masa nak bersesak-sesak. Masuk jer website untuk tengok barang promosi yang ada lepas tu klik je mana nak dibeli. Semuanya dihujung jari dah kan? Phone korang pun semua dah canggih ye tak?

HERMO contohnya Rilek je mereka buat sales kaw-kaw macam ni. Ni Ohmedia senaraikan apa yang best kalau korang beli kat Hermo sampai hujung Disember 2017 ni.

1. Edisi terhad set kecantikan Holiday Like A Star!! Perghhh Nak Jugak!

Alaaaa. Bukan susah pun nak cantik. Asal ada duit mesti boleh cantik. Korang nak cantik tapi takde duit? Sebab tu la wujudnya tempat macam Hermo ni. Bayangkan korang boleh dapat lebih 11 barang edisi terhad (yang bernilai RM410) pada harga cuma RM189 sahaja! Biar betul?

Eh betul la. Menariknya bekas dia yang cantik tu korang boleh gunakan lagi untuk jadi bekas tempat korang simpan alat mekap. Barulah ada gaya dan penampilan lepas ni. Eh, cuma ada 500 unit jer tau. Beli je cepat sebelum habis. Orang yang banyak sangat berfikir ni selalu rugi. Haha!

Eh, tapi apabenda 11 barang kat dalam dia tu? Meh Sini kami list kan apa yang akan korang dapat pada harga RM189 tu. Fikirlah sendiri berbaloi atau tak.

2 x Hermazing Beauty Blender
1 x Maybelline 24K Nudes Palette
1 x The Face Shop Raspberry Roots Sleeping Mask 100ml
1 x Benton Snail Bee High Content Essence 60ml
1 x NYX Professional Makeup Soft Matte Lip Cream*
1 x Heimish Refresh Water 85ml
1 x Bioderma Hydrabio H20 20ml
1 x Bioderma Sensibio H20 20ml
1 x Hanaka Chu Chu Lip Scrub 15ml*
1 x 8B Pro Stippling Brush

2. Hadiah Krismas Dengan Setiap Pembelian

Dah la korang boleh beli macam-macam barang dengan harga murah kat Hermo ni, lepas tu kalau korang shopping lebih RM120, boleh pulak dapat Shimmer Glimmer Candle ni tak pasal-pasal. Bagus betul Hermo ni menghargai pelanggan dia kan?

Kalau korang berbelanja tak ingat dunia sampai tahu-tahu dan lebih RM200, diorang akan kasi Jet Set Kit yang limited edition ni untuk travel (secara esklusif untuk member G&P sahaja).

3. Boleh menang DYSON Supersonic Dryer!

Dryer korang kat rumah tu dah boleh buang jauh-jauh kalau dapat dryer jenama DYSON ni. Ini barang orang ada-ada je boleh pakai. Barang jenama DYSON ni bukannya murah weh. So cubalah nasib mana tahu rezeki korang.

Cara-Caranya;

1. Buka Facebook korang dan edit profile picture korang dengan letak frame Holiday Like A Star kat situ. Sekarang profile picture korang dah merecik! 😛

2. Download gambar profile picture korang yang dah ada frame kat Facebook tadi tu dan kemudian upload semula gambar tersebut ke Instagram. Faham kan macamana? Tapi sebelum post ke IG korang tu jangan lupa letak hashtag #holidaylikeastar & #hermochristmas2017 dulu.

3. Pastikan Facebook & Instagram korang tu set kepada public la. Kalau tak macamana HERMO nak tengok post korang tu apalagi nak jadikan korang pemenang ye tak? Hehe.

Contest ni dah pun bermula dan akan berakhir pada 31 Disember 2017 ni nanti. So cubalah mana tahu luck pulak korang dah nak masuk tahun baru ni. Hehe.

4. Nak Lagi? Hah ni ada lagi yang Korang Perlu Tahu

Dah murah tapi nak murah lagi? Hurm. Susah la macam ni. Tapi takpelah walaupun harga yang ditawarkan di Hermo memang dah sentiasa berbaloi. Sempena Krismas ni, XOMO siap buat tawaran khas untuk korang setiap hari Selasa dan Jumaat. Take note! Mereka akan refresh tepat jam 12 tengahari. Antara yang menarik seperti;

– Skin Food Black Sugar Mask (harga asal: RM44 , harga promosi: RM23.4)
– Heimish All Clean Balm (harga asal: RM74, harga promosi: RM53.5)
– Klairs Rich Moist Soothing Sheet Mask (harga asal: RM119, harga promosi: RM45.4)

Kat Hermo juga ada tawaran beli 2 barang pada harga RM39.

Beli 2 barang pada harga RM39 sahaja. Pilihan barangan memang sangat banyak ya dari hujung rambut sampai ke hujung kaki korang semua dia cover.

Selain tu Flash Deal pun tak patut korang lupakan sebab harga promosi bagi enam barangan akan ditawarkan dari jam 3 hingga 5 petang pada hari Khamis sahaja. So ingat hari Khamis buka website Hermo dan grab cepat Sebelum habis. Hehe!

Nak lagi? Oklah cuba bayangkan korang main game je tapi boleh menang hadiah. Baucar tunai pulak tu sampai RM5, RM10, atau RM15. Siapa nak bagi kan? Senang je korang download game nama Perfect Pairs Game dulu kat App Store. Paling best lucky draw pun ada dan hadiah dia bagi memang gempak tak pernah lagi main game boleh dapat hadiah macam ni. Hahaha! Cuba sendiri kalau tak percaya.

Take note yang semua ni sampai 31 Disember 2017 ni so sila cargas bertindak sekarang dan jangan bertangguh lagi. So nak cakap banyak pun tak guna sebab korang boleh tengok sendiri semua ni dekat website Hermo atau pergi Facebook mereka so tak terlepas macam-macam promosi yang diorang buat.

Bagus ada website macam Hermo ni. Banyak sangat dah memudahkan urusan kaum wanita dalam menjaga penampilan diri. Sekarang ni semuanya dihujung jari yaww..

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Branded

To Top