Connect with us

Oh! Media

Kempen BMF, Beri Kesan Positif Peniaga Islam!

Umum

Kempen BMF, Beri Kesan Positif Peniaga Islam!

Gambar sumber dari Malay Mail

Nampaknya kempen Buy Muslim First (BMF) menunjukkan kesan yang positif yang sejak ia dilancarkan. Sambutan yang memberangsangkan terhadap kempen berkenaan menyebabkan peniaga Islam memperoleh pendapatan jualan sebanyak 3 kali ganda seak dua minggu lalu.

Menurut Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan yang dipetik dari Sinar Harian berkata, berdasarkan pemantauan dibuat, pihaknya mengenal pasti beberapa premis pasar raya Muslim sekitar Lembah Klang berjaya meningkatkan hasil jualan harian daripada RM50,000 kepada RM150,000 sehari.

Menurut beliau lagi, pihaknya akan melancarkan beberapa program untuk memastikan kelangsuangan kempen BMF ini. Kerana sebelum ini, kempen yang sama juga dijalankan tapi kurang mendapat sambutan. Tambahnya lagi, melalui kempen ini, perpaduan antara kaum dapat dipupuk kerana jurang ekonomi yang seimbang.

Sumber: Sinar Harian

+Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! FilemPenulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top