Connect with us

Oh! Media

Kementerian Belia dan Sukan Akan Wujudkan Liga E-Sukan

Umum

Kementerian Belia dan Sukan Akan Wujudkan Liga E-Sukan

Menteri Belia dan Sukan, Syed Saddiq Abdul Rahman menyatakan bahawa kerajaan akan mewujudkan Liga E-Sukan dalam mencungkil lebih banyak bakat dari kalangan anak muda.

ADVERTISEMENT

Ini kerana, sekarang pertandingan di seluruh negara melibatkan e-sukan atau sukan elektronik yang menjadi minat orang ramai terutama golongan muda banyak dijalankan one-off atau sekali sahaja.

“Akan ada (Liga E-Sukan) dari (peringkat) bawah sampai ke atas untuk kita cungkil bakat dan pasarkan (bakat) itu kerana e-sukan ini mempunyai pengikut yang ramai,” katanya.

Walaubagaimanapun, Syed Saddiq mengatakan bahawa kini pihaknya sedang memberi tumpuan kepada pemilihan pemain bagi mewakili negara dalam Sukan SEA 2019 di Manila, Filipina.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.

Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas