Connect with us

Oh! Media

Kata-Kata Syed Saddiq Kepada Golongan Anti Khat Dan Jawi Undang Reaksi Pelbagai Netizen!

Umum

Kata-Kata Syed Saddiq Kepada Golongan Anti Khat Dan Jawi Undang Reaksi Pelbagai Netizen!

Sumber dari Google

Semalam Syed Saddiq dalam Twitter beliau telah mengulang ciap sebuah ciapan dari The Malaysia Insight mengenai tindakan sebuah kumpulan anti khat dan tulisan yang mengugut akan berhenti menghantar anak mereka kesekolah sekiranya subjek tulisan seni khat dan tulisan jawi diperkenalkan.


Dalam ciapan berkenaan Syed Saddiq berkata, “Sanggup menghalang anak dari dapat pendidikan hanya kerana takut 3 muka surat berkenaan jawi yang tidak dimasukkan ke dalam exam & sudah pun opsyenal. You cannot get more bodoh sombong than this.” Ciapan berkenaan mengundang pelbagai reaksi daripada warga Twitter.

Sebelum itu, kumpulan yang menggelarkan diri mereka sebagai S.E.K.A.T mengugut akan berhenti menghantar anak mereka kesekolah sekiranya subjek seni khat dan tulisan jawi diperkenalkan disekolah khususnya sekolah tamil. Selain itu, mereka turut mendesak agar diadakan dialog dengan kerajaan untuk mencari jalan penyelesaian tentang pengenalan subjek berkenaan.

Sumber : The Malaysian Insight

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Travel


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top