Connect with us

Oh! Media

Kami Bukan Punca Masalah! Kata Menteri Indonesia

Umum

Kami Bukan Punca Masalah! Kata Menteri Indonesia

Gambar sumber dari Google

Sekarang sedang berlaku masalah yang melanda negara, iaitu masalah jerebu yang kian meruncing, apabila semakin banyak lokasi khususnya Semenanjung yang mempunyai bacaan IPU yang tinggi sejak semalam khususnya dibahagian pantai barat Semenanjung.

Kelmarin seorang menteri Indonesia, Lingkungan Hidup dan Kehutanan Indonesia, Siti Nurbaya mengeluarkan kenyataan bahawa masalah jerebu yang melanda Malaysia dan Singapura bukanlah berpunca dari mereka.

Menurut beliau, pihaknya, Badan Pengurusan Bencana Indonesia (BNPB) mengesan tiada lagi asap rentas sempadan dikesan meskipun mempunyai 1278 titik panas dikesan sejak semalam di kepulauan Sumatera.

Dipetik dari Metro Online, jurucakap BNPB, Agus Wibowo memberitahu, terdapat banyak titik panas di kawasan sempadan di Kalimantan Barat dan wilayah Sarawak di Malaysia dan kemungkinan asap berkenaan berpunca dari dua wilayah ini.

Sumber: Metro Online+Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! FilemPenulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top