Connect with us

Oh! Media

Kak Ogy Kritik Mereka Yang Buat Kecoh Di Depan Mahkamah

Umum

Kak Ogy Kritik Mereka Yang Buat Kecoh Di Depan Mahkamah

ADVERTISEMENT

Personaliti terkenal dalam dunia hiburan, Ogy Ahmad Daud, menempelak tindakan segelintir penyokong Datuk Seri Najib Razak yang berteriak-teriak di Kompleks Mahkamah Kuala Lumpur semalam.

Kata seniwati itu, ada perkara lain yang turut penting diperhatikan mereka sebelum melakukan provokasi sedemikian, iaitu mengenai adab.
“Satu dunia dok tengok weiii!!! Malu weiii!!!” katanya di Instagram.
Mengiringi kata-kata itu ialah petikan ringkas – tetapi pedas – dimuat naik anak pasangan Allahyarham Datuk Ahmad Daud dan Saadiah.
“Dok jerit hidup Melayu tapi adab Melayu tak dipraktikkan. Buat malulah wei sampai peguam negara cakap, lakukannya dengan cara yang bertamadun,” katanya.
Tidak dinyatakan secara jelas namun Ogy diyakini memberikan pandangannya terhadap detik bersejarah buat negara ini semalam apabila seorang bekas perdana menteri dihadapkan ke mahkamah untuk dihadapkan dengan tuduhan jenayah.
Kekecohan berlaku di kawasan awam apabila Peguam Negara Tommy Thomas yang bertindak sebagai ketua pendakwa bersedia memberikan sidang media selepas proses berkenaan selesai dijalankan.
Malangnya, sekelompok orang awam mula menjerit “Melayulah woi” dan “Hidup Melayu” malah ada antara mereka mengecam Thomas kerana tidak bercakap menggunakan bahasa Melayu.

A post shared by Fauziah Ahmad Daud (@kak_ogy) on

Kata Ogy, dia berasa kecewa kerana masih ada orang “tidak bertamadun” pada zaman sekarang dan menganggapnya sebagai sangat tidak wajar.

“Abad ke-21 dan kita masih mempunyai ramai orang tidak bertamadun. Amat menjijikkan.

“Pergi hadam kes dan dapatkan peguam bagus untuk jelaskan kes itu kepada kamu.

“Kenapa kamu semua tak boleh guna otak?” katanya yang memang terkenal selalu bersikap lantang dan ‘laser’.

Sumber: Malaysiakini

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

Ke Atas