Connect with us

Oh! Media

Kadar Caj Perkhidmatan foondpanda Kini Lebih Murah

Oh! Lifestyle

Kadar Caj Perkhidmatan foondpanda Kini Lebih Murah

Kini, kebanyakan diantara kita telah mula menggunakan perkhidmatan penghataran makanan yang dilihat amat membantu, terutama bagi mereka yang tidak mempunyai masa. Kesan dari itu, banyak syarikat penghantaran telah muncul dan ini memberikan banyak pilihan kepada pengguna.

Antara pilihan yang sering dipilih adalah menggunakan perkhidmatan foodpanda kerana kadar perkhidmatan telah dikurangkan berkuat kuasa 1 Januari lalu.

Bagi anda yang duduk disekitar Kuala Lumpur, Selangor dan Putrajaya, anda hanya perlu membayar RM3.00 untuk caj penghantaran berbanding caj terdahulu RM5.00. Manakala, bagi anda yang tinggal disekitar Pulau Pinang, Johor Bahru dan Kota Kinabalu hanya dikenakan caj sebanyak RM2.00.

Malah, kadar minimum untuk memesan makanan kini dikurangkan pada harga RM10.00 dimana sebelum ini kadar minimun pesanan RM15.00.

Oleh itu, ini sesuatu perkara yang baik buat pengguna kerana jika berlaku persaingan sihat diantara perkhidmatan yang diberikan, pasti masing-masing akan menawarkan perkhidmatan yang terbaik dan murah.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Lifestyle

Trending

ITTIFY

To Top