Connect with us

Oh! Media

Sembilan Tahun Bercinta, Jihan Muse dan Ungku Hariz Kini Bergelar Suami Isteri

Umum

Sembilan Tahun Bercinta, Jihan Muse dan Ungku Hariz Kini Bergelar Suami Isteri

 

Selepas sembilan tahun menyulam cinta, pelawak popular Jihan Muse dan pelakon Ungku Hariz sah bergelar suami isteri.

Dengan sekali lafaz Jihan bergelar isteri kepada Ungku dalam sebuah majlis pernikahan ringkas di Laman Kayangan, Shah Alam, tepat jam 3.20 petang Ahad.

Jihan atau nama sebenarnya Nur Jihan Musa, 33, dan Ungku Hariz Faizal Ungku Mohamed Fadli, 31, dinikahkan bapa pengantin perempuan, Musa Abdul Aziz.

Pengantin perempuan menerima RM 300 sebagai mas kahwin dan saling berbalas lima dulang hantaran. Bagaimanapun, pasangan pengantin merahsiakan jumlah wang hantaran.

Majlis pernikahan kedua-dua mempelai dihadiri kira-kira 300 jemputan yang terdiri daripada keluarga dan kenalan rapat pengantin.

Jihan berkata, dia bersyukur dan teruja kerana hubungan yang terjalin sejak 2007 berakhir ke jinjang pelamin pada hari ini.

“Saya bersyukur dan gembira kerana semuanya (majlis) berjalan dengan lancar walaupun persiapan dilakukan pada saat-saat akhir kerana kesibukan kami berdua dengan komitmen kerja.

“Saya berharap perkahwinan akan berkekalan ke akhir hayat kami dan diberkati. Walau kami sudah lama berkawan masih banyak lagi perkara yang perlu kami pelajari selepas berkahwin.

“Kami percaya tolak ansur dan musyawarah sangat penting dalam setiap perkara yang kami lakukan,” katanya.

Pada majlis itu, pasangan pengantin memakai busana rekaan Rizman Ruzaini dan solekan oleh Saidatul Nisa dan BoscoRyzal.

Sementara itu, majlis resepsi pasangan yang bertemakan klasik rekaan busana dari Man Kajang dan solekan, Deqsha akan diadakan pada 27 Mac ini di Menara NAZA TTDI, Shah Alam.

Sumber : IG Jihan Muse

Mencari Ramli!

Mencari Ramli 5

Teoh Tian Jun, peserta berbangsa Cina dalam Mencari Ramli 5. Confirm beliau bukan "Ramli", tapi mungkin "Li" yang dicari. Love dan Passion terhadap Bola Sepak, memang Mencari Ramli merupakan platform terbaik untuk menyinar. Apa yang penting, NEVER GIVE UP!

Posted by Oh! Media on Wednesday, March 23, 2016

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top