Connect with us

Oh! Media

“I Was Born In Ireland. Studied In Sekolah Kebangsaan Here In Malaysia” – Sarimah Ibrahim

Umum

“I Was Born In Ireland. Studied In Sekolah Kebangsaan Here In Malaysia” – Sarimah Ibrahim

Walaupun Sarimah ni ada kacukan Ireland tetapi Sarimah ni fasih cakap Bahasa Melayu tau, haa dahlah dia tinggal lama di luar negara. Ada tak orang yang lahir di Malaysia tetapi nak cakap Bahasa Melayu ada slang? Rasanya ramai je macam tu. Korang kena tahu first language kita di Malaysia adalah Bahasa Melayu tau, jadi korang kenalah fasih cakap Bahasa Melayu.

So tak ada alasan pun korang taknak belajar sebab Bahasa Inggeris adalah bahasa kedua di negara kita. Tengok macam artis kacukan seperti Sarah Hildebrand, Hannah Delisha, Maya Karin dan ramai lagi. Okay je? Yang memang asal melayu siap ada slang tu…agak pelik lah bunyi dia hehehe. Jangan marah gais.


Rata-rata ramai netizen memuji Sarimah Ibrahim tau di Twitter sebab tak pernah melupakan asal-usulnya walaupun ada darah kacukan Inggeris. Kalau korang perasan, dia dari dulu lagi menjadi seorang pelakon dan pengacara. Percakapannya sangat lancar dan fasih dalam bahasa Melayu dan sis rasa tak perlu pun buat BM challenge. Rasanya semua orang pandai cakap Bahasa Melayu. Betul tak gais?

+ Baca respon pembaca Oh! Media.


Oh! Media Wayang


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top