Connect with us

Mudahkan Pembelajaran Secara Atas Talian Dengan HUAWEI MatePad Pro

Branded

Mudahkan Pembelajaran Secara Atas Talian Dengan HUAWEI MatePad Pro

Ilmu dan pembelajaran takkan pernah habis. Kita akan sentiasa dapat dan menemui perkara baru setiap hari. Semasa Perintah Kawalan Pergerakan dijalankan, semua institusi pelajaran ditutup dan ditunda. Walaubagaimanapun, proses pembelajaran masih boleh berjalan seperti biasa secara atas talian. Salah satu cara untuk memudahkan urusan korang sewaktu pembelajaran adalah dengan menggunakan tablet yang pasti buatkan korang tidak boleh hidup tanpanya iaitu HUAWEI MatePad Pro.

Pembelajaran lebih jelas dengan kualiti HD

Persekitaran bilik darjah telah digantikan dengan sesi Zoom, Skype ataupun Hangout yang dulunya sewaktu kita bersekolah perlu mengadap meja, kerusi dan papan putih. Guru, pensyarah dan mentor pula terpaksa bertukar ke alam maya dan menjadikan panggilan video sebagai kebiasaan, tetapi kebelangkan ini Zoom juga wujud banyak masalah berkaitan kebocoran privasi.

Sebagai alternatif, MEETime HUAWEI menyediakan video High Definition (HD) serta dilengkapi dengan pilihan yang membolehkan kita kawal kecerahan skrin untuk paparan yang lebih optimum (dalam keselesaan di rumah). Bagi korang yang ingin menampakkan diri lebih berkeyakinan, ia juga ada menyediakan satu penyelesaian menggunakan AI bagi memakaikan solekan pada wajah pengguna, sekaligus menjadi pengguna kelihatan cantik dan segak.

HUAWEI MEETime bukan saja menyediakan panggilan video berkualiti tinggi, tetapi ianya juga boleh ditetapkan ke tahap resolusi yang lain serta membolehkan pengguna untuk berkongsi dokumen panggilan ataupun membuat nota bersama. Sebagai contoh, semasa korang membentangkan sesuatu kerja kepada pensyarah melalui panggilan video, secara langsung korang boleh mendapatkan balas langsung pada dokumen itu sendiri dari penyarah korang seolah-olah macam pensyarah berada di depan dan mengajar. Apa yang menariknya, korang boleh highlight, membuat bulatan dan menulis nota bersama-sama walaupun dalam berkeadaan panggilan video pada halaman yang sama.

Kursus atas talian ini juga merupakan kaedah yang terbaik untuk kita mempelajari perkara baru, meningkatkan kemahiran dan memperbaiki diri. Korang boleh mengambil kursus pengurusan di Udemy, mengasah kemahiran kamera dengan Nikon dan juga menguasai kemahiran produktiviti pada SkillShare oleh penceramah motivasi dengan HUAWEI MatePad Pro.

Dua dunia disatukan

Korang mesti pernah terfikir, boleh tak agaknya kalau telefon pintar bergabung dengan tablet betul tak? Sekarang ini, jawapan korang dah terjawab dan HUAWEI Share mampu mengubahnya menjadi kenyataan tanpa memerlukan kabel. Sekiranya mempunyai telefon pintar Huawei, korang boleh sinkronkan ke HUAWEI MatePad Pro ni untuk mengakses telefon korang tu melalui skrin yang lebih besar pada tablet.

Korang juga boleh kawal telefon korang pada tablet melalui Smart Magnetic Keyboard dan HUAWEI M-Pencil yang lebih memudahkan korang untuk membaca sesebuah dokumen ataupun menaip tanpa kesukaran.

Mengubah Hidup Anda

Membuat nota adalah sebahagian daripada hidup sebagai seorang pelajar untuk rujukan di masa akan datang sekiranya pelajar ingin melakukan semakan semula ataupun membuat perubahan fail tersebut. Dengan HUAWEI’s Nebo, ianya membolehkan korang untuk mencatat nota walau di mana sahaja korang berada dengan cepat dan mudah gais.




Bagi sesiapa yang lebih gemar menggunakan komputer riba, tablet ini juga boleh dijadikan seakan komputer riba. Korang hanya perlu tarik ke menu drop-down dan pilih mod desktop dan voila untuk menjadikan ia sebagai sebuah PC di tangan. Korang boleh mengubah fail, menghantar email atau tinggal kan nota suara dalam mod desktop dan terus kembali ke mod tablet setelah selesai.

Terbaik untuk semua

Untuk tingkatkan pengamalan, korang perlu memuat turun aplikasi yang sesuai pada tablet dan ianya sudah tentu mempunyai banyak pilihan aplikasi yang tersedia di AppGallery yang dimiliki Huawei ini. Jangan risau, korang juga boleh muat turun aplikasi popular di Malaysia seperti TikTok, iFlix. WeChat dan banyak lagi.

Semua aplikasi yang telah dimuatnaik di HUAWEI AppGallery ini dilindungi dengan empat lapisan pelindungan untuk memastikan semua maklumat peribadi korang berada dalam keadaan yang selamat tanpa diceroboh. Selain itu, aplikasi HUAWEI Quick juga boleh didapati melalui AppGallery untuk membantu korang membuang sesuatu yang tidak diingini pada peranti yang di muat turun ke tablet.

HUAWEI AppGallery juga menawarkan banyak ganjaran seperti akses premium percuma selama 3 bulan dengan hiburan yang terbaik di HUAWEI Video, 50GB HUAWEI Cloud Storage selama 12 bulan dan banyak lagi hadiah dari HUAWEI Member Centre sehingga bernilai RM2,381 daripada rakan kongsi seperti Malaysia Airlines (MAS), jenama coklat premium Godiva, jenama sukan terkemuka Puma dan banyak lagi.

Lebih memudahkan kerja dengan HUAWEI P40 Series – Fotografi terbaik serta menyokong rangkaian 5G yang lebih baik

Sebelum HUAWEI MatePad Pro, Huawei juga telah melancarkan HUAWEI P40 Series yang juga digelar sebagai telefon pintar dengan kamera yang paling berkuasa di dunia dan yang terbaik untuk dijadikan telefon pintar fotografi. Oh ya, apa yang menariknya lagi adalah ianya mampu menyokong rangkaian 5G gais.



BACA
: Tablet Terbaru, Huawei MatePad Pro Dilancarkan Pada Harga RM2,399


Harga yang ditawarkan untuk HUAWEI MatePad Pro ini adalah pada RM2,399 dengan pilihan warna seperti Midnight Grey ataupun Pearl White. Dapatkannya cepat dan korang boleh mulakan perjalanan bersama tablet yang akan buat korang tak boleh hidup tanpanya. Untuk aksesori pada HUAWEI MatePad Pro ni, Huawei juga ada tawarkan kepada korang Smart Magnetic Keyboard dengan harga RM499 dan juga HUAWEI M-Pencil yang berharga RM299 untuk memudahkan korang membuat kerja, dalam masa yang sama boleh jadikan tablet ini sebagai komputer riba. Korang juga boleh dapatkan Smart Magnetic Keyboard dan HUAWEI M-Pencil secara berasingan untuk dipakaikan pada HUAWEI MatePad Pro untuk memudahkan lagi kerja korang nanti.

Terdapat banyak produk yang ditawarkan HUAWEI untuk korang, termasuklah telefon pintar terbarunya iaitu Siri HUAWEI P40 dan juga jam pintar HUAWEI WATCH GT 2e. Semua pembelian boleh dibuat di link https://shop.huawei.com/my/april2020-new-launches.html

Overall memang Ohmedia tertarik dengan HUAWEI MatePad Pro ni sebab harganya tersangatlah berbaloi dengan spesifikasi serta hadiah percuma yang ditawarkan semasa pembelian iaitu 50GB HUAWEI Cloud Storage selama 12 bulan dan boleh mengakses HUAWEI Video selama 3 bulan secara percuma. Sekiranya korang berminat, korang boleh pergi ke Huawei Shop untuk dapatkannya ya gais bagi memudahkan korang mencari dan mendapatkan ilmu sepanjang PKP berlangsung tanpa batasan.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Branded

Trending

To Top