Connect with us

Oh! Media

Harimau Sesat, Hanya Ingin “Bermanja”

Umum

Harimau Sesat, Hanya Ingin “Bermanja”

Tular semalam di media sosial apabila seekor harimau sesat ditemui oleh penduduk Kampung Besul Lama, Bukit Besi, Dungun. Kejadian berkenaan dirakam oleh secara amatur oleh saksi kejadian. Detik cemas berlaku apabila seorang pakcik “diserang” oleh harimau berkenaan. Walaubagaimanapun, harimau berkenaan sekadar menjilat pipi pakcik berkenaan. Tiada kecederaan yang berlaku keatas pakcik berkenaan.

Sementara itu, memetik dari Bernama, Pengarah Jabatan Perlindungan Hidupan Liar dan Taman Negara (Perhilitan) Terengganu, Dr Abdul Malek Mohd Yusof berkata, pihaknya telah menerima laporan rasmi berhubung kemunculan harimau itu pada pukul 11.30 pagi tadi. Kakitangan Perhilitan telah pun ke lokasi tersebut dan proses menangkap harimau itu sedang dilakukan.
Siasatan dijalankan bagi mengenalpasti punca kemunculan harimau tersebut dan berharap orang ramai tidak menyebarkan sebarang maklumat yang tidak benar.
Sumber: New Malaysian Post, Viral Media Johor dan akaun Facebook Mohd Aidiel+ Baca respon pembaca di Oh! Media.

Oh! Makan


Penulis content & Ketua Multimedia di Oh! Media. Memastikan pelbagai content menarik dapat dicipta khas untuk Oh! Media sahaja.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top