Connect with us

Oh! Media

Hari Raya Aidilfitri 2014

Branded

Hari Raya Aidilfitri 2014

Tahun ini seluruh umat Islam di negara ini dijangka akan menyambut Idul Fitri pada tarikh 28 Julai 2014 bersamaan 1 Syawal 1435 Hijrah demikian merujuk kepada tarikh-tarikh penting dalam Islam tahun 2014 / 1435 -1436 H bagi negara Malaysia

Sebagai Umat Islam, kita mesti berpuasa. Kenapa?

1. Meningkatkan Ketakwaan Kepada Allah s.w.t

Ketakwaan adalah sesuatu yang menentukan kejayaan kita di akhirat kelak. Selain daripada ketaatan kita menjalankan ibadah fardhu yang lain seperti solat, zakat atau haji, puasa juga adalah merupakan suatu kemestian bagi kita , Umat Islam. Allah s.w.t menyebut dalam firmanNya :

 “Wahai orang-orang yang beriman! Kamu diwajibkan berpuasa sebagaimana diwajibkan ke atas orang-orang terdahulu daripada kamu, agar kamu bertaqwa” (Al-Baqarah : 183)

2. Melatih Diri Bersabar

Allah menjadikan puasa sebagai medah tarbiah dan ujian buat hambaNya. Dalam bulan ini kesabaran kita akan teruji dengan bermacam-macam ujian. Ujian utama itu adalah menahan lapar dan dahaga. Ujian lain adalah ujian mengawal nafsu dalam diri dan ujian untuk kita beribadah, sama ada lebih baik ibadah, sama seperti bulan lain atau lebih teruk daripada sebelum ramadhan, nauzubillah. Sabda Rasulullah s.a.w :

“Puasa itu adalah sebahagian daripada sabar” (Hadith Hasan riwayat at-Tirmidzi)

Jadi ingatlah bulan puasa hanya tinggal beberapa hari sahaja lagi sebelum tibanya Hari Raya Aidilfitri.

Jika anda berjaya mengamalkan puasa dalam Bulan Ramadhan ini, anda seharusnya sudah tentu memberi ganjaran kepada diri sendiri dengan membeli-belah barangan untuk raya dengan mendapatkan diri anda set baru pakaian muslimah, pakaian, baju, beg atau kasut untuk meraikan Raya Aidilfitri yang akan datang.

Mereka mempunyai lebih daripada 100 reka bentuk pakaian muslimah yang baru diperkenalkan untuk Raya Collection, dengan harga yang kompetitif dari

http://www.nile.com.my/index.php?cPath=1_22_214_201

Memperkenalkan design terbaru untuk pakaian muslimah dengan rekaan kosong dan bunga-bungaan.  

http://www.nile.com.my/index.php?cPath=1_22_213_37_43

 Sebagai seorang lelaki yang terpaksa menghadapi kesejukan di pejabat dan sering menunggang motosikal, dapatkan sehelai jaket hebat dengan harga yang rendah.    


Jeans adalah seluar yang paling mudah untuk dipadankan dengan mana-mana atas, pada bulan Ramadan ini, nile.com.my memberi harga yang jauh lebih murah untuk membolehkan anda memiliki sepasang Jeans


Untuk membuat anda mempunyai pengalaman membeli-belah yang besar, Pusat Membeli Belah Atas Talian, Nile.com.my menawarkan promosi PENGHANTARAN PERCUMA apabila anda membeli lebih daripada RM48.00.
http://www.nile.com.my/page.php?cd=76
 

Apa lagi, anda boleh mendapatkan bungkusan anda dengan menggunakan 24Jam Cash On Delivery (COD) iaitu bayar ketika barang diterima dan anda betul, anda akan mendapat dalam masa 24 jam waktu bekerja selepas anda membuat pesanan. Ini adalah sangat pantas! 
http://www.nile.com.my/page.php?cd=23
Selamat membeli-belah!

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Branded

Trending

ITTIFY

To Top