Connect with us

Oh! Media

(Gambar) Pesawat Turkish Airline Terbabas Ketika Mendarat

Umum

(Gambar) Pesawat Turkish Airline Terbabas Ketika Mendarat

 
Sebuah pesawat Turkish Airlines yang membawa 224 orang penumpang dilaporkan telah terbabas dari landasan ketika melakukan pendaratan di Lapangan Terbang Kathmandu, Nepal.
Semua mangsa didalam keadaan selamat dan tidak mengalami sebarang kecederaan walaupun masih trauma. Lapangan terbang itu kini telah ditutup untuk sementara waktu. 
Menurut pegawai penerbangan, kejadian itu berlaku akibat kabus tebal yang menghalang penglihatan juruterbang untuk mendaratkan pesawat. Malah juruterbang juga dikatakan telah tersilap percaturan dalam percubaan awal mendarat sebelum membuat cubaan kedua namun telah tersasar dari landasan.

“Ketika pesawat hendak mendarat, kedudukannya telah terganjak dari landasan dan berakhir di kawasan padang rumput. Kesemua 224 penumpang telah Berjaya dikeluarkan, tiada kecederaan, semua selamat,” ujar pengurus besar lapangan terbang berkenaan, Birendra Prasad Shrestha.

OHMEDIA: Jadilah rakan komunity Oh! Media di WhatsApp. Kongsikan apa sahaja info, gambar atau video yang menarik di nombor 012-923 1562.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top