Connect with us

Oh! Media

Gambar Hitam Putih Mahluk Asing 1947 Dilelong RM4 Juta

Oh! Tidak

Gambar Hitam Putih Mahluk Asing 1947 Dilelong RM4 Juta

Sekeping gambar hitam putih mahluk asing yang dipercayai ditangkap pada tahun 1947 yang menunjukkan ia terbaring di atas katil bedah siasat akan dilelong bermula dengan harga £700,000 (4 Juta).

ADVERTISEMENT

Kepada sesiapa yang bakal mendapatkan gambar tersebut, mereka akan menerima gambar yang siap dibingkaikan beserta sebuah gambar memperlihatkan imej kaki kanan alien itu yang luka, kepala botak besar dan perut makhluk asing yang bulat.

Gambar mahluk asing itu pada asalnya ditangkap pada tahun 1947 yang mana dipercayai terdapat sebuah pesawat UFO terhempas di bumi iaitu di Roswell, New Mexico sebelum dibedah secara rahsia oleh kerajaan Amerika Syarikat (AS).

Gambar mahluk asing yang didakwa ditangkap pada tahun 1947 akan dilelong bermula harga £700,000 (4 Juta)

Berhubung dengan pemilik gambar tersebut, Brit Ray Santili mengatakan bahawa dia memperoleh gambar itu daripada seorang jurugambar ketenteraan pada tahun 1992.

Menurut Ray, jurugambar ketenteraan itu sudah hidup dengan cerita tentang eksperimen terhadap mahluk luar angkasa itu selama lebih dari 30 tahun sebelum bertindak menyebarkan gambar rahsia tersebut.

Ketika pertama kali melihat kertas siasatan Agensi Perisikan Pusat Amerika Syarikat (CIA), pengesahan berkenaan insiden di Roswell dan filem Alien Autopsy, saya berasa lega, ibarat satu beban berat hilang daripada bahu saya.

Video berdurasi 17 minit itu pertama kali ditayangkan di AS pada 28 Ogos 1995 dengan tajuk ‘Alien Autopsy : Fact of Fiction‘.

Menurutnya lagi, dia percaya bahawa teknologi yang kita sedang nikmati sekarang ini yang bermula daripada tahun 1947 diambil dari insiden UFO terhempas di Roswell.

Kredit: Daily News, Kosmo!

+ Baca respon pembaca di Facebook Oh! Media

Comments

Lagi dalam kategori Oh! Tidak

Ke Atas