Connect with us

Oh! Media

Faizznur Bakal Saman Malu Terhadap Kakak Sendiri Setelah Dituduh ‘Pecah Amanah’

Umum

Faizznur Bakal Saman Malu Terhadap Kakak Sendiri Setelah Dituduh ‘Pecah Amanah’

 

ADVERTISEMENT

Susulan pembongkaran yang dibuat oleh kakak kepada mangsa nahas Duke yang mengemparkan Malaysia yang mendakwa adik bongsunya Faizznur telah pecah amanah terhadap wang sumbangan orang ramai kepada dua anak mangsa.

Peguam yang mewakili Faizznur telah mengeluarkan kenyataan bahawa pihaknya mempunyai bukti kukuh untuk menangkis segala tuduhan yang dikemukakan oleh Yusnida Hussain.

Menurut peguam Muhamad Akmal, pihaknya mempunyai bukti-bukti seperti slip transaksi bank dan rekod-rekod lain bagi membuktikan dakwaan sebenar terhadap Muhammad Faizznur Asyraf Husain.

“Duit sumbangan (orang ramai) masih ada. Tidak ada masalah tentang itu. Kami sedang bersedia mengumpul bukti untuk dibawa ke mahkamah nanti,” katanya kepada Sinar Online, hari ini.

Terdahulu, Mahkamah Tinggi Syariah telah perintahkan akaun bank mereka dibekukan

Mahkamah hari ini mengekalkan perintah bahawa tiga akaun bank itu dibekukan dan menolak permohonan Faizznur dan peguamnya yang mencabar perintah berkenaan.

Hakim Syarie Nassir Abdul Aziz membuat keputusan memerintahkan akaun itu dibekukan sehingga kes membabitkan hak penjagaan dan nafkah kanak-kanak tersebut iaitu Nur Firuza Amira, 8, dan Nur Firuza Aqila, 4, selesai.

Sebelum ini, Muhammad Faizznurr didakwa hanya menyerahkan RM12,000 daripada RM300,000 hasil sumbangan orang ramai kepada dua kanak-kanak terbabit.

Oleh yang demikian, Muhamad Akmal berkata pihaknya juga akan mengemukakan saman malu terhadap ibu saudara dua beradik, Yusnida dan suaminya berikutan tuduhan pecah amanah yang dibuat ke atas Muhammad Faizznur.

“Kami akan keluarkan saman malu selepas notis tuntutan dikemukakan kepada Yusnida dan suaminya.

“Sidang media yang diadakan telah mengemukakan tohmahan yang tidak berasas (kepada Muhammad Faizznur) dan kami punya bukti yang sangat kukuh bahawa Muhammad Faizznur tidak bersalah,” katanya lagi.

Menurutnya lagi, tindakan Yusnida mengadakan sidang media tergempar tempoh hari hanya memburukkan keadaan dan mengganggu prosiding mahkamah yang sedang berjalan ketika itu.

Akibat daripada tindakan Yusnida, katanya, Muhammad Faizzur dan keluarga berdepan ugutan dan ancaman oleh masyarakat sekeliling.

“Orang ramai yang tidak tahu hal sebenar telah mengecamnya menerusi media sosial dan Muhammad Faizznur juga menerima ugutan bunuh selepas dakwaan Yusnida tersebar di media sosial,” ujarnya lagi.

Ujarnya lagi, pihaknya juga akan mengadakan sidang media dalam masa terdekat bagi menjelaskan keadaan semasa kepada seluruh masyarakat negara ini.

Sumber: Sinar Harian

Plan makan mana hari ni?

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

To Top