Connect with us

Oh! Media

Ethiopian Airlines dan Negara China Menggantung Semua Pesawat Boeing 737 Max 8

Umum

Ethiopian Airlines dan Negara China Menggantung Semua Pesawat Boeing 737 Max 8

Susulan dengan kamalangan yang menimpa Ethipian Airlines yang terhempas sehingga menyebabkan 157 orang terkorban, syarikat Boeing hari ini telah mengumumkan untuk menangguhkan rancangan perasmian pesawat 777X.

Katanya, selepas kemalangan Boeing 737 Max 8 Ehtiopian Airlines, tumpuan utama adalah memberi sokongan kepada syarikat penerbangan itu dan tidak akan meneruskan perasmian 777X pada Rabu ini, yang di jadualkan berlangsung di Seattle.

Dalam perkembangan lain, syarikat Ethiopian Airlines turut telah menggantung semua operasi pesawat Boeing 737-8 yang dimaklumkan melalui akaun Twitter rasmi mereka. China hari ini turut menggantung operasi semua pesawat 737 Max 8 bermula jam 6.00 petang

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top