Connect with us

(Video) Disebabkan ‘Tom’ Tangkap Tikus Selama 2 Hari, Pelajar Bagi Reward Tidur Atas Katil

Umum

(Video) Disebabkan ‘Tom’ Tangkap Tikus Selama 2 Hari, Pelajar Bagi Reward Tidur Atas Katil

Korang pernah tengok tak kartun Tom and Jerry masa korang kecil dulu? Mestilah pernah kan. Haa…kalau korang nak tahu, sebenarnya ada kucing seperti Tom memang wujud in real life tau! Psst…! Ohmedia rasa semua kucing macam Tom. Ada tak kucing yang malas nak buat apa-apa?



Baru-baru ini, ada pengguna dari Twitter, @syfqtominay dan @putrairfann berkongsi beberapa video mengenai seekor kucing yang dinamakan Tom menangkap tikus di rumah sewa pelajar lelaki. Kalau korang tengok video tu, ada 10 pelajar gais pegang senjata masing-masing.

Lawak betul! Nampaknya semua takut dengan tikus. Last-last ‘Tom’ juga yang selamatkan diorang tau. Disebabkan ‘Tom’ dah tangkap tikus dekat rumah sewa diorang selama 2 hari, Tom dapat reward tidur dekat atas katil.

Pergh! Terbaiklah. Rata-rata netizen turut rasa terhibur bila tengok diorang kecoh dekat rumah disebabkan ‘Tom’ tangkap tikus. Tweet tu telah mendapat 82.2k retweets dan 73.1 likes.

Sumber: @syfqtominay_| @putrairfann

+ Baca respon pembaca Oh! Media

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top