Connect with us

Chef Wan Tutup TV Masa Tonton AJL-29 Kerana Qu Puteh

Umum

Chef Wan Tutup TV Masa Tonton AJL-29 Kerana Qu Puteh

Sementara ramai yang masih lagi memperkatakan kehebatan penyanyi jemputan kumpulan Mojo yang mendendangkan lagi Romancinta semalam, Chef Wan pula mengakui dia tidak menonton program tersebut kerana jelak dengan Qu Puteh.

Bila sebut nama Chef Wan ramai yang tahu bahawa beliau seorang yang lantang bersuara demi mengemukakan pendapatnya. Berikut adalah pendapat Chef Wan mengenai isu tersebut.

I was trying to watch the Juara lagu last night over TV3. After a few minutes i just got so irritated by that Qu Puteh thing that went off my head over and over again that suddenly become a huge turn off that i actually went off to my living room and rest and decided not to watch the show at all.

There this penyakit with Msian TV station trying to hard sell a product on such a prestigious annual event that is completely a turn off that all other world TV station will never do!

Pekak ke atau buta ke kita ni penuntun jika di ajuk kan sekali dua bahan putih itu noy to understand the product to the point the presenters pun nak menyebut dan permainkan benda tu over and over again. So distasteful.How can the branding and marketing dept of MediaP. Allowed such thing to go on?

I remembered years ago i had a big fight with the Nestle Team while doing my Maggi” Hey Good cooking” serie.She the head of Marketing bernama Jenny.

I was asked to mentioned Maggini almost every line saya bercakap..Mketchup tomato..MKrtchup Chili sauce..MKetchup sauce tiram etc…asal tertinggal Maggee kena repeat balik.

After a few show i got irritated and confronted her and her team. Its insane to mentioned so many time the word maggi ni as thought my penuntun di rumah tu Pekak!

Dah la logo Maggi tu sebesar2 yang amat di belakang saya tu.buta kan mata penuntun not to know my cookshow is sponsored by Maggi?

I was told by their marketing people since they paid me to do the job i should just follow what they say!
Wah masa tu darah saya menyirap…dah la atas meja tu mereka susun segala botol sauce..nescafe etc mcm ” GreatWall of China”..u know what i ” f…” all of them in their bloody face pushed all the botol on the floor habis pecah bersepai.Went back home and after that season refused to every cook with any Maggi product on TV ever2 again.biar pun sampai saya mati masuk ke lubang kubur!

That is why after that they took Chef Florence and Chef Ismail as their spokeman. For me Never again!Actually RTM lost alot of nestle revenue to be honest when i decided to walk away!

I hate being abused by people!

Memang tidak dinafikan, selingan promo Qu Puteh yang terlalu kerap sebagai penaja utama dalam program yang berprestij semalam sedikit sebanyak membuatkan ramai yang melahirkan rasa agak “annoying” mereka di Facebook dan Twitter. Pihak penerbitan seharusnya menapis sedikit apa yang nak dihidangkan kepada penonton melalui slot penajaan dan jangan sampai penonton rasa jelak serta benci kepada produk yang sepatutnya akan disukai bila dipromosi. Tak gitu?

Sementara itu, berikut merupakan persembahan lagu Romancinta yang didendangkan penyanyi jemputan Caliph Buskers.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top