Connect with us

“Bukan Pakaian Aku Bermasalah Tapi Jiwa Dan Mentaliti Kau” – Zizi Kirana

Umum

“Bukan Pakaian Aku Bermasalah Tapi Jiwa Dan Mentaliti Kau” – Zizi Kirana

Time bulan puasa hari itu, ramai betul netizen yang happy dan memberi support untuk Zizi untuk kekal istiqamah. Sis jujur lah, Zizi nampak lebih ayu bila berhijab daripada dia tayang aurat sana sini. Betul tak gais? Tetapi sis pelik juga dengan segelintir netizen ni sebab time bulan puasa hari tu Zizi berhijab pun masih ada lagi berfikiran kotor.

Sebelum ini ada yang mewujudkan #30dayshijabchallenge sepanjang Ramadan lalu dan ada yang meminta saya untuk berbuat demikian. Lalu saya fikir, bagus juga cara tersebut kerana ia secara tidak langsung menggalakkan kita untuk menutup aurat di bulan Ramadan. Walaupun saya berhijab dan berpekaian sopan, saya tetap terima mesej yang bukan-bukan, siap hantar yang ‘seram’. Ada yang siap komen kata saya ni pakai tudung pun nampak seksi. Sebenarnya bukan pakaian aku bermasalah, jiwa kau yang bermasalah mentaliti kau yang bermasalah. Jadi saya rasa tak ada point pun kalau ada yang nak marahkan saya. Sebabnya, orang diluar sana pun kena betulkan diri sendiri dulu.

Jadi, sis berharap pada satu hari nanti Zizi Kirana buka hati nak berhijab. Apapun, lelaki please jangan jadi pervert. Orang tu time dah berhijab pun kau masih berfikiran kotor. Aiyoo.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.


Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top