Connect with us

Bugatti Hasilkan Kereta Termahal Di Dunia Pada Harga RM77 Juta

Umum

Bugatti Hasilkan Kereta Termahal Di Dunia Pada Harga RM77 Juta

Sebuah jenama kereta mewah terkenal Bugatti kini telah memiliki sebuah lagi kereta termahal di dunia apabila berjaya menlancarkan model keluaran terbaru mereka yang dikenali sebagai Bugatti La Voiture Noire yang bernilai RM77 juta.

Model yang dilancarkan bersempena dengan ulang tahun mereka yang ke-110 itu tidak termasuk cukai dan ini menjadikan model berkenaan sebagai kereta termahal di dunia.

Sebelum ini, Bugatti melalui Bugatti Veyron juga telah memegang rekod sebagai kereta terpantas di dunia.

Kereta mewah termahal di dunia ini buat pertama kali telah didedahkan dalam Pameran 2019 Geneva International Motor Show pada 5 Mac 2019 yang telah membuka tirai pameran tersebut kepada umum bermula 7 Mac sehingga 17 Mac 2019.

Buggati La Voiture Noire berkongsi enjin yang sama seperti yang terdapat dalam Bugatti Chiron yang pantas iaitu 1,479 kuasa kuda dengan 1,180 tork. Sungguh pantas!

Sumber: The Verge

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

To Top