Connect with us

Oh! Media

(Gambar) Bila Instashop Berebut Hashtag

Umum

(Gambar) Bila Instashop Berebut Hashtag

Penggunaan Hashtag di dalam laman sosial Instagram memang sangat berguna. Terutama bagi yang mempunyai online shop, hashtag digunakan secara bebas.

Walaubagaimapun, mungkin ada yang cuba mencipta hashtag mereka tersendiri bagi memudahkan rujukan kepada pelanggan. Tapi betul ke sampai orang lain pun tak boleh pakai hashtag tu?

Ini merupakan kiriman aduan yang diterima kepada kami oleh seseorang melalui komuniti Whatsapp Oh! Media.

“Salam admin, nak mntak pndapat korang.Salah ke kalau kita terletak hashtag yg sama kt IG.Sebab ade la seller ni die xpuas hati sebab sy letak hashtag yg sama cm die.coz hashtag tu die yg buat dulu sebelum ni.so,org lain xleh pkai hashtag die.mane la sy tau yg hashtag die buat? Coz bnda tu auto suggest.”

Bagi pendapat Oh! Media, Hashtag sebenarnya bebas digunakan oleh sesiapa sahaja. Namun, mungkin sesetengah individu mencipta Hashtag yang lain dari lain untuk memudahkan rujukan mereka sendiri atau pelanggan.

Namun, ia bergantung kepada hashtag tersebut. Jika perkataan yang digunakan itu adalah berbentuk umum dan tidak menggunakan nama khas, ia mungkin boleh digunakan oleh sesiapa sahaja dan tidak wajar digelar copycat.

Walaubagaimanapun, setiap individu mempunyai pendapat masing-masing. Pendapat korang macam mana pulak?

OHMEDIA: Jadilah rakan komunity Oh! Media di WhatsApp. Kongsikan apa sahaja info, gambar atau video yang menarik di nombor 012-923 1562.

Penjinak sepenuh masa di Oh! Media. Telah mencipta Oh! Media sejak dari dalam perut mak lagi. Hi Awak!

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top