Connect with us

Oh! Media

Bayi Nama Google Terima Hadiah Daripada Google

Umum

Bayi Nama Google Terima Hadiah Daripada Google

Korang nak tahu tak ada pasangan suami isteri yang bernama Andi Cahya Saputra dan Ella Karina yang berasal dari Indonesia namakan anak diaorang, Google! Yang paling best, syarikat Google call bapa kepada baby tu untuk bagi surprise. Fuh lepas ni sis nak letak nama anak Mozilla Firefox lah. Hehehe.

Pasangan itu dah dapat hadiah istimewa daripada Google yang dihantar ke rumah diaorang terus dengan menggunakan teksi di Bekasi, Indonesia tetapi diaorang tak share pun hadiah apa yang diaorang terima daripada pihak Google.

Syarikat Google mengucapkan tahniah kepada kami serta mendoakan supaya bayi Google menjadi insan yang berguna dan akan membantu ramai orang apabila besar kelak.

Sis pun tak tahulah macam mana diaorang boleh terfikir nak letak nama Google sampaikan benda tu menjadi inspirasi untuk meletakkan nama tu time Ella pregnant berusia tujuh bulan. Pada awalnya, dia dan Ella ada pilihan nama yang lain seperti iOs, Microsoft, Windows, iPhone dan sebagainya. Last-last diaorang letak nama anak diaorang Google.

Namanya Google. Hanya satu perkataan, G-o-o-g-l-e.

+ Baca respon pembaca di Oh! Media.



Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral. Juga memastikan laman media sosial untuk Oh! Media sentiasa berjalan dengan lancar.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

To Top