Connect with us

Oh! Media

Azmin Ali Arahkan Kaji Semula Permbelian 50 Pesawat Boeing 737 MAX

Umum

Azmin Ali Arahkan Kaji Semula Permbelian 50 Pesawat Boeing 737 MAX

Berikutan dengan nahas terhempasnya pesawat Boeing 737 milik Ethiopian Airlines dan beberapa lagi nahas yang melibatkan pesawat yang sama sebelum ini, telah ada beberapa negara seperti China dan Ethiopian sendiri untuk menggantung operasi pesawat terbabit.

Oleh itu, Malaysia yang sebelum ini dikatakan telah melakukan perjanjian pembelian 50 buat pesawat jenis Boeing 737 Max ini juga akan menelini semula perjanjian pembelian terbabit yang akan digunakan oleh Malaysia Airlines Bhd.

Perkara ini dinyatakan oleh Menteri Hal Ehwal Ekonomi, Datuk Seri Mohamed Azmin Ali yang mengarahkan agar Khazanah Nasional Bhd mengkaji semula pembelian terbabit.

Katanya, pertimbangan semula itu juga wajar kerana model sama pesawat itu milik Lion Air juga terhempas ke dalam Laut Jawa, sebaik sahaja berlepas dari Jakarta pada 29 Oktober lalu, yang mengorbankan kesemua 189 penumpang dan anak kapalnya.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top