Connect with us

Oh! Media

Azlan Shah Muncul Juara Asian Superbikes 1000cc

Umum

Azlan Shah Muncul Juara Asian Superbikes 1000cc

Kejuaraan Motosikan Asia Idemitsu, ARRC yang diadakan di Sepang nampaknya telah memberi kelebihan kepada pelumba negara Azlan Shah Kamaruzaman apabila berjaya mendapatkan tempat pertama dalam kelas  Asian Superbikes 1000cc

Azlan yang merupakan perlumba ONEXOX TKKR SAG Racing itu berkata,”Cuaca… cuaca banyak membantu saya. Saya tahu Sepang panas.

“Namun, (di Sepang) ia boleh jadi sama ada panas ataupun hujan. Dua keadaan ini sangat sukar untuk berlumba. Namun, menamatkan perlumbaan di podium adalah satu detik yang manis dan saya gembira.”

Azlan telah menamatkan perlumbaan pada catatan masa 23 minit 21.173 saat dalam 11 pusingan dan mencicirkan
Thitipong Warakorn dari Thailand dan Broc Parkes (Australia).

Pelumba berusia 35 tahun itu yang menunggang jentera BMW 1000 RR turut mencatat masa terpantas sepusingan pada perlumbaan tersebut.

+ Baca Respon Pembaca di Facebook Oh! Media.


Oh Media Gaming atau lebih dikenali dengan panggilan OMG merupakan sebuah lagi produk Oh! Media yang ditubuhkan atas dasar minat kami dalam dunia permainan video dan demi menyahut seruan dalam memajukan Sukan Elektronik (e-Sport) di Malaysia.

Banyak yang disediakan OMG hanya untuk korang merasai sendiri pengalaman bermain permainan elektronik seperti Playstation 4, Nintendo Switch, Xbox, Racing Simulator, NesClassic dan banyak lagi.

So, korang yang belum lagi sampai OMG tu boleh terus search Google Maps atau Waze “Oh Media Gaming” dan ikuti kami di Facebook Oh Media Gaming – OMG dan Instagram @ohmediagaming.

Penulis sepenuh masa di Oh! Media. Skop penulisan merangkumi segala aspek terkini & viral.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

Trending

ITTIFY

To Top