Connect with us

Oh! Media

Ayana Jihye Moon, Model Korea Yang Jatuh Hati Pada Islam

Umum

Ayana Jihye Moon, Model Korea Yang Jatuh Hati Pada Islam

ADVERTISEMENT

Mungkin ramai di antara korang yang masih belum mengenali Ayana Jihye Moon yang merupakan seorang model berasal dari Korea dan telah mendapat Hidayah untuk memeluk islam pada tahun 2012. Untuk pengetahuan korang, semenjak kecil lagi Ayana sudah tertarik dengan Islam. Ohmedia rasa bersyukur dan gembira kerana terdapat ramai non-Muslim yang telah memeluk islam.


Walaubagimanapun keputusan Ayana untuk menjadi muslim dipandang buruk keluarga dan ianya tidak melemahkan semangat Ayana untuk terus memeluk islam. Disebabkan Ayana seorang muslim serta memakai hijab, sukar untuk Ayana mendapat pekerjaan di Korea. Hal ini membuatkan Ayana mengambil keputusan untuk berhijrah ke Malaysia dan juga Indonesia.

Akhirnya Ayana mendapat peluang untuk bekerja sebagai model fesyen muslimah terkenal di Indonesia iaitu Wardah Beauty Cosmetics. Ayana yang kini telah menjadi selebriti media sosial dengan lebih 2 juta pengikut berasa syukur dapat mencari rezeki yang halal di Malaysia dan Indonesia. Ohmedia doakan Ayana dimurahkan rezeki dan menjadi inspirasi kepada golongan bukan muslim untuk memeluk Islam.

+ Baca respon pembaca Oh! Media.

Comments

Lagi dalam kategori Umum

30 Hari Paling Trending

ohmedia telegram group
Ke Atas